Klasszikus túró rudi házilag
Hozzávalók nagyjából 20 rudihoz:
25 dkg túró
1 zacskó zselatin – sűrűre főzve (mi egy kanál vízzel kevesebbet tettünk bele az előírtnál, és dr. Oetkert használtunk)
Vaníliaaroma – ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
4-5 ek. cukor
2 tábla 30 százalékos étcsoki
1 zacskó zselatin – sűrűre főzve (mi egy kanál vízzel kevesebbet tettünk bele az előírtnál, és dr. Oetkert használtunk)
Vaníliaaroma – ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
4-5 ek. cukor
2 tábla 30 százalékos étcsoki
A túrót robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citrom lereszelt héját. Közben a zselatint felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a túróhoz, hideg helyre tesszük. Miután a massza kicsit megszilárdult, habzsákba töltjük, és 10 centis hengereket nyomunk ki belőle, majd az olvasztott csokival meglocsoljuk őket. Figyelem, nem lesz túl szép a végeredmény, de kit érdekel, ha finom, és semmilyen adalékot nem tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése