Hozzávalók:
- 20 dkg háztartási keksz
- 15 dkg apróra tördelt dió
- 15 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín (nem felvert)
- 1 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- 2 csomag csokis tortabevonó (Dr. Oetker)
- 2 csomag citromos tortabevonó (Dr. Oetker)
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük a dióval együtt. A csokoládét apróra törjük és a vajjal, tejszínnel együtt egy edénybe tesszük és lassú tűzön felolvasztjuk. Ne hagyjuk forrni, folyamatosan kavargassuk amíg a csokoládé felolvad, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk 5 percen át hűlni. A csokoládés keveréket a kekszhez öntjük, a rumaromát is hozzáadjuk, jól összekeverjük és egy lekacsolható oldalú, sütőpírral bélelt sütőformába öntjük. A masszát hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon. Amikor összeállt kettőbe vágjuk, a tortabevonókat a csomagoláson lévő leírás szerint feloldjuk. Az egyik darabot a csokis bevonóval, a másik darabot a citromos bevonóval öntjük le, újra hűtőbe tesszük, hogy a máz is szilárddá váljon. Majd vizes késsel felszeleteljük mind a két darabot és sakktábla szerű mintázatban egymás mellé rakjuk a kis süteménykockákat egy tálcára, tálalhatjuk is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése