2017. március 14., kedd

Tiramisu

Tiramisu 

Hozzávalók / 6 adag

250 g mascarpone
3 db tojás                                                        
3 ek cukor
2 dl kávé
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
45 db babapiskóta
3 ek rum (vagy rumaroma)
 6 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

 A tojások sárgáját 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot, esetleg amaretto likőrt.

 Amikor kemény krém állagú, a tojásfehérjéket külön felverjük 1 ek cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgájás krémbe.

 Az előre elkészített kávét pici cukorral és tejjel összekeverjük. Tehetünk ide is egy picike rumot. A babapiskótákat a tejeskávéba mártjuk, de csak egy pillanatra, különben szétázik, és egy szögletes üvegtálba sorakoztatjuk.

 Erre kerül egy réteg mascarponés krém, amit meghintünk (szitán keresztül) kakaóporral. A krém még két ilyen réteget enged. A tetejére krém kerüljön! 2-3 órára a hűtőbe tesszük, és tálalás előtt szépen megszórjuk kakaóporral. Másnap a legfinomabb!


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...