Citromfűves sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
11 dkg liszt,
1 csipet só,
5 dkg feldarabolt vaj;
Hozzávalók a töltelékhez:
5 dkg vaj,
2 ek méz,
35 dkg krémsajt,
2 egész tojás, felverve,
6 ek nagyon finomra vágott citromfű
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A tészta elkészítéséhez szitáljuk a lisztet és a sót egy edénybe. Morzsoljuk bele a vajat és gyúrjuk össze, hogy kenyérbél állagú legyen, majd adjunk hozzá vizet, míg sima és tésztasűrűségű nem lesz. Nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy kb. 18 cm-es tortaformát. Süssük 15 percig, anélkül, hogy a sütő ajtaját közben kinyitnánk. A töltelékhez addig keverjük a vajat, a mézet és a krémsajtot, míg simává és krémszerűvé nem válik. Öntsük bele a tojásokat, és tegyük bele a citromfüvet; közben tegyük a sütőt kisebb lángra (180 C). Öntsük bele a tölteléket a formába. A tortát addig süssük, amíg a töltelék aranysárga és szilárd nem lesz, kb. 45 percig. Tejszínhabbal vagy joghurttal tálaljuk.
Citromfű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése