2017. június 9., péntek

Citromfűves sajttorta


Citromfűves sajttorta


Hozzávalók a tésztához: 
11 dkg liszt, 
1 csipet só, 
5 dkg feldarabolt vaj;

Hozzávalók a töltelékhez: 
5 dkg vaj, 
2 ek méz, 
35 dkg krémsajt, 
2 egész tojás, felverve, 
6 ek nagyon finomra vágott citromfű

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A tészta elkészítéséhez szitáljuk a lisztet és a sót egy edénybe. Morzsoljuk bele a vajat és gyúrjuk össze, hogy kenyérbél állagú legyen, majd adjunk hozzá vizet, míg sima és tésztasűrűségű nem lesz. Nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy kb. 18 cm-es tortaformát. Süssük 15 percig, anélkül, hogy a sütő ajtaját közben kinyitnánk. A töltelékhez addig keverjük a vajat, a mézet és a krémsajtot, míg simává és krémszerűvé nem válik. Öntsük bele a tojásokat, és tegyük bele a citromfüvet; közben tegyük a sütőt kisebb lángra (180 C). Öntsük bele a tölteléket a formába. A tortát addig süssük, amíg a töltelék aranysárga és szilárd nem lesz, kb. 45 percig. Tejszínhabbal vagy joghurttal tálaljuk.

Citromfű

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...