2017. június 7., szerda

Meggyes-babapiskótás sütés nélküli torta!


Meggyes-babapiskótás sütés nélküli torta!
 Gyorsan össze tudod rakni, és isteni finom!


Hozzávalók:

    250 g babapiskóta,
    10 g zselatin,
    170 g vaj,
    170 g cukor,
    300 g tejföl,
    300 g joghurt,
    300 ml tejszín,
    500 g meggy (fagyasztott vagy friss).

Hozzávalók a sziruphoz:

    200 ml tej,
    2-3 evőkanál cukor.

Hozzávalók a díszítéshez:

    1 evőkanál cukor,
    10-15 db meggy,
    50-100 g tejcsokoládé.

2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olvad. Készítsünk elő egy kapcsos torta formát, helyezzük bele a piskótákat, locsoljuk meg, a karamellás tejjel.

Oldjuk fel a zselatin egy kevés vízbe és hagyjuk állni 10 percet. Verjük fel a tejszínt és tegyük be a hűtőszekrénybe. Kavarjuk ki a vajat a cukorral (használhatunk porcukrot). Akkor lesz jó amikor krémes! Tegyük hozzá a joghurtot és a tejfölt. A zselatint kavarjuk a vajas krémhez. Amikor ezzel készen vagyunk, finoman keverjük bele a habbá vert tejszínt és a meggyet. El is készült a krém.

A krémnek a felét rátesszük a már lerakott piskótára, utána még egy sor piskóta következik, a tetejére pedig, ismét krém.

Az elkészült tortát, hűtőszekrénybe tesszük és hagyjuk állni legalább 6 órát. Amikor a krém elég kemény, kapcsold le a tortaforma oldalát.

Jöhet a dekorálás! A csokoládé felét olvaszd fel és mikor langyos csorgasd a torta tetejére. A  megmaradt csokoládét reszeld le és hintsd rá. A meggyet mártsd bele kristálycukorba és tedd a  tetejére.
Forrás : Bidista


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...