2017. november 18., szombat

Tejszínes fokhagymakrémleves



Tejszínes fokhagymakrémleves 



Hozzávalók / 4 adag

3 ek.  olaj
2 fej fokhagyma
1 nagy db vöröshagyma
só ízlés szerint
0.5 kávéskanál fehér bors (ízlés szerint)
1 l csirke alaplé (lehet kockából is)
4 dl főzőtejszín (20%-os, de megfelel a 15%-os is)

2.5 evőkanál finomliszt


Elkészítés :

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk.

A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos kavargatás mellett.
30-35 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük.

Végül hozzáöntjük a főzőtejszínt, összekavarjuk, s még lassú tűzön körülbelül 5-6 percig forraljuk.
(Az utolsó 1-2 percben megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel .)

Lefedve kissé állni hagyjuk , tálaláskor gyöngy alakú levesbetéttel forrón tálaljuk.

Lehet tálalni még: pirítóssal kockára vágva, 
szeletelt - kenyéren olvasztott sajtos pirítóssal, 
sültbacon-csíkokkal, reszelt sajttal, aprított petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...