KRÉMES DIÓS RUDACSKÁK
A tésztához:
25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg margarin
A töltelékhez:
10 dkg porcukor
10 dkg margarin
5 dkg darált dió
A szóráshoz:
2 ek porcukor
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált diót és porcukrot, majd összedolgozzuk a margarinnal. Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A rudacska formát kibéleljük folpackkal, és egy kevés tésztát belenyomunk. A formából kifordítjuk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.
170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon puha és deformálódik.
A krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a darált dióval. A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kiskanálnyi krémmel összeragasztunk, majd meghintjük porcukorral.
MEGJEGYZÉS
Akár kifli formával is el lehet készíteni, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető.
forrás:mindmegette
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése