2017. december 7., csütörtök

KRÉMES DIÓS RUDACSKÁK



KRÉMES DIÓS RUDACSKÁK


HOZZÁVALÓK

A tésztához:

25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
20 dkg margarin

A töltelékhez:

10 dkg porcukor
10 dkg margarin
5 dkg darált dió

A szóráshoz:
2 ek porcukor

ELKÉSZÍTÉS

Egy tálban elkeverjük a liszttel a sütőport, a darált diót és porcukrot, majd összedolgozzuk a margarinnal. Folpackba csomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. A rudacska formát kibéleljük folpackkal, és egy kevés tésztát belenyomunk. A formából kifordítjuk, és a sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva közöttük.

170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni, mert még forrón nagyon puha és deformálódik.

A krémhez a margarint simára keverjük a porcukorral és a darált dióval. A kihűlt rudakból 1-1 darabot egy kiskanálnyi krémmel összeragasztunk, majd meghintjük porcukorral.

MEGJEGYZÉS

Akár kifli formával is el lehet készíteni, vagy csak simán rudakat sodorva is megsüthető és tölthető.


forrás:mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...