2018. január 21., vasárnap
Keksz szalámi
Keksz szalámi
Végtelenül egyszerű, de pont ezért nagyszerű. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el.
Hozzávalók:
25 dkg egész háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 dl tej
2 dl kifőzött kávé
3 evőkanál kakaópor /cukrozatlan/
rumaroma /ízlés szerint/
a szóráshoz: porcukor
Elkészítés:
A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.
A tejet és a kávét egy lábosban feltesszük a tűzhelyre, melegíteni kezdjük, közben beletesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint (de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin!).
Ha már elolvadtak, ráöntjük a kekszekre, és jól összekeverjük. A rumaromát is beleöntjük, majd ismét összekeverjük a masszát.
A folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük folpackot. (A massza másik felével is ugyan így járunk el - két rúd keksz szalámi lesz.)
Ha feltekertük, legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe.
Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése