2018. január 21., vasárnap

Keksz szalámi



                                          Keksz szalámi


Végtelenül egyszerű, de pont ezért nagyszerű. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy készítse el.

Hozzávalók:

25 dkg egész háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 dl tej
2 dl kifőzött kávé
3 evőkanál kakaópor /cukrozatlan/
rumaroma /ízlés szerint/
a szóráshoz: porcukor

Elkészítés:

A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük  és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.

A tejet és a kávét egy lábosban feltesszük a tűzhelyre, melegíteni kezdjük, közben beletesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint (de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin!).

Ha már elolvadtak, ráöntjük a kekszekre, és jól összekeverjük. A rumaromát is beleöntjük, majd ismét összekeverjük a masszát.

A folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük folpackot. (A massza másik felével is ugyan így járunk el - két rúd keksz szalámi lesz.)

Ha feltekertük, legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe.

Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...